marți, 19 aprilie 2011

Campionatul National de Semimaraton - Baia Mare 2011

             Anul acesta, campionatul national de semimaraton s-a tinut la Baia Mare, mai exact, langa Ardu-Sat. Pentru mine era o premiera deoarece nu cunosteam harta pe care am alergat duminica, dar ca sa fac o comparatie, seamana un pic cu Nisipoasa, avand cateva vai importante in jurul carora s-a alergat. Fiind campionat de semimaraton, m-am pregatit psihic foarte bine, facand antrenamente lungi inaintea campionatului ca sa ma obisnuiesc cu timpul pe care o sa-l petrec in padure.
            Concursul s-a tinut duminica, iar startul s-a dat la ora 10:00. Eu am avut minutul 58 , plecand in jurul orei 11:00 , penultimul de la categoria mea. Acesta a fost un lucru bun fiindca nu mi-a fost frica ca ma prinde cineva din spate, lucru care m-ar demoraliza. Am plecat relaxat si calm in padure, dar am pornit cu stangul cum s-ar zice. Am ajuns in zona postului 1 si nu il gaseam deoarece era intr-o groapa si ii era cazut si lampionul. Acolo am pierdut vreo 2-3 minute , cautand postul. Acest lucru a fost cam stresant, dovada faptul ca am gresit si in postul 3 vreo 3 minute, deviind prin desis mai in josul vaii. Cand am realizat, am urcat dar mi-a luat un pic sa realizez. Apoi iesirea din post si terminarea buclei a fost cam dificila, fiind multe potecute prin desis, iar eu incercam sa tin si directia. Din postul 4 a fost usoara varianta catre 5, intrand direct in post, fara ezitari. Postul 6 a fost usor, la fel si postul 7, cu exceptia dealului pe care l-am urcat. In postul 8 am prins din urma 2 concurenti de la categoria mea, care cautau postul prin desis. Eu l-am gasit si apoi au venit in spatele meu. Postul 9 a fost usor , urcand pe vale. Postul 10 a fost bine ascuns in desis si tocmai de aceea am trecut la doi pasi de el si nu l-am vazut , acolo am mai pierdut un minut. Postul 11 a fost un pic mai complicat fiind in poiana , si nu prea la vedere , mlastina fiind un pic coborata in pamant. Dar am venit pe directie exact deasupra lui. Postul 12 a fost usor deoarece am mers pe marginea vaii si l-am vazut. In postul13 n-am avut nici o problema traversand creasta si vazandu-l de la departare. Postul 14 parea complicat dar varianta pe care am ales-o a fost perfecta si am nimerit direct in post. Dupa aceea am mai comis o greseala de un minut , un minut jumate , mergand mai jos decat postul 15 si nevazandu-l. Dar am vazut pe cineva care venea de sus si mi-am dat seama. Parerea mea e ca era chiar prea sus pus postul , fiind exact in varful mamelonului si dupa vizuini. Am continuat cu postul 16 si am nimerit direct in el, fiind inconjurat de multe repere, iar postul 17 se vedea din 16. Mergand catre postul 18 m-am derutat un pic si am intrat in desisul acela cu poteci, aproape de poiana. Am iesit dupa aceea din el si am intrat in post dar mai punand inca un minut la timpul de greseala. Postul 19 a fost usor , dar am ezitat un pic, mergand pe langa poteca fara sa-mi dau seama. Postul 20 m-a ofticat rau de tot, deoarece in postul 19 intalnisem o fata care este la categoria F16 si care , desi am avut aceeasi varianta de la 19 la 20, ea a urcat la poteca si alerga incetisor. Eu, ca sa fiu mai viteaz, am traversat direct prin desisul acela si chinuindu-ma prin tufisuri. Cand am ajuns in post, fata aceea care alerga incetisor tocmai iesea din el si ocolise vreo 100-150 de metri. Lucrul acesta m-a ofticat , dar am intrecut-o pe finis ca sa ii arat ca tot eu sunt mai viteaz.
               Timpul meu total a fost 83:38 , iar timpul castigator a fost 75:42 sau ceva de genul. Mie imi pare rau ca as fi putut sa castig deoarece suma timpilor de greseala ajunge la 10 minute pe parcursul traseului. Am fost pe locul 5 la sfarsit , un pic dezamagit ca nu am putut veni mai bine. Am atasat harta mai jos si astept cu nerabdare urmatoarele competitii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu