marți, 3 mai 2011

Al 30-lea Memorial Cika Dusko Jovanovic -- Un succes ...

           Sfarsitul vacantei a venit cu o competitie importanta de talie internationala la Rajac, Serbia. Noi am plecat de joi dimineata si am ajuns seara. Vineri am avut un antrenament ca sa ne intram in forma, foarte revigorant si placut. Deasemenea si vremea a fost placuta , soarele fiind pe cer si vantul batand incet.
           Sambata am avut prima etapa la Slatinska Kosa, o harta noua pentru mine si o experienta placuta , dar si neplacuta. Voi incepe cu prezentarea partii placute a concursului , si anume clasarea pe primul loc dupa o cursa exceptionala. Primul post a fost interesant, fiind intr-o groapa cu apa in desis. Nu am avut probleme deoarece l-am reperat din poteca. Postul 2 a fost usor deoarece am mers pe poteca si apoi pe nivel. La fel si postul 3 , la care nu a trebuit decat sa urc dealul si sa prind poteca. Mergand catre postul 3, am trecut pe langa concurentii de la categoria mea , iar acestia nici nu m-au recunoscut. Printre ei era si bunul meu prieten sarb Dusan Krnijac, unul dintre cei mai buni sarbi de la categoria M16. postul 4 a fost si acesta usor deoarece am avut poteca la indemana care m-a dus pana in post. Postul 5 a fost si el usor , dar deja incepusera sa ma oboseasca dealurile pe care le traversam. In postul 6 am avut o mica ezitare , deoarece nu gaseam poteca pe care sa intru , sa pot traversa desisul. Poteca tot nu am gasit-o , dar am mers pe viza pana in post si l-am luat. Postul 7 l-am luat usor si postul 8 la fel , dar in postul 9 am avut unele dubii deoarece eram la 2-3 metri de el , eu crezand ca e in groapa, iar postul fiind pe botul de deal. Iar dupa ce l-am luat si am pornit catre 10 a inceput macelul , incercand sa traversez prin tot felul de maracini si de rugi. Intr-un final am ajuns in zona postului , dar nefiind atent am sarit intr-o tufa cu urzici .De aici si pana la sfarsit a fost numai de alergare, terminand cu brio traseul. La sfarsit , la vreo 3 minute dupa ce ajunsesem la finish, vine si prietenul meu Dusan din padure , ramanand socat deoarece eu plecasem la 4 minute dupa el si am ajuns inaintea lui la finish. Timpul meu a fost  31:42 , iar locul 2 a avut 39 :07 , deci diferenta a fost remarcabila.


              A treia zi, duminica , am avut iarasi o etapa de medie distanta , de data aceasta intr-un loc din care cunosteam jumatate de harta, la Cibutkovica & Barzilovica. Etapa aceasta a inceput relaxant pentru mine deoarece aveam deja avans de aprox. 8 minute de locul 2 , si nu trebuia decat sa ma mentin la un ritm bun. Am pornit pe traseu cu dreptul , mergand perfect si in postul 1 si in postul 2. Dar greseala avea sa vina in postul 3, deoarece m-am oprit mai devreme si am cautat postul la liziera dintre desis si campia cu maracini , in loc de liziera dintre campia cu maracini si padure curata. Dar nu am irosit mai multe de 1:30 - 2:00 minute.
Dupa aceea mi-am facut cale printre tufe si spini, si am urcat dealul pana la post. Posturile 5,6, si 7 au fost usoare, la fel si postul 8, pe care l-am gasit cu usurinta spre surprinderea mea ,deoarece majoritatea sportivilor au gresit in postul acela. Si pana in postul 9 a fost usor deoarece am alergat pe drum. Pe traseul de 2,2 km am scos timpul 22:19 , tot pe primul loc , iar locul 2 a avut 23:34.

 
             Tot duminica, dar mai pe la amiaza, a fost un concurs de Mobile Orienteering. O experienta foarte placuta pentru mine deoarece am si participat de data asta. Anul trecut am fost doar spectator si mi s-a parut interesant si asa. Dar sa fac parte si eu a fost si mai placut. Eram patru care vroiam sa concuram si am tras la sorti echipele. Eu am fost in echipa cu Gabriel Sabou . Am plecat eu primul pe traseu dar au fost unele erori de intelegere, mai ales ca nu prea il auzeam din cauza zgomotelor exterioare. Dar chiar si asa, tot mi-a placut si dupa ce a inceput sa ne intelegem, ne-am descurcat mai bine. Cand mi-am terminat tura si m-am dus eu in locul amenajat si ii spuneam lui pe unde sa mearga. Pe tura ceasta am mers mai bine deoarece eu cunosteam zona in care sunt posturile si am putut sa-i descriu mai detaliat. Timpul nostru nu a fost unul foarte bun dar am fost multudeoarece am reusit sa terminam traseele si chiar sa ne intelegem.
              A patra zi, luni , a fost si placuta si neplacuta. Partea neplacuta a fost vremea deoarece a plouat in continuu si a batut si vantul. Sincer ma mir cum de nu am racit dupa asa o vreme ingrozitoare. Padurea pe care am alergat a fost foarte alergabila si foarte placuta. Singura problema a fost schimbarea de scara, deoarece aceasta harta a fost 1:5 000 si celelalte 1:10 000 . Dar tot m-am descurcat , in ciuda greselii pe care am facut-o in postul 4 , cautand in alta intersectie de vai . Din pacate nu am harta si nu va pot arata varianta pe care am luat-o. Timpul meu a fost 21:21 pe 2,4km ,iarasi clasandu-ma pe locul I.  Premierea a fost frumoasa , defapt partea la care am stat deoarece ne grabeam sa plecam inapoi in Romania. Astfel am trait inca o competitie in viata mea de orientarist, dar acum trebuie sa ma intorc la viata mea de scolar deoarece incepe sezonul tezelor si anul acesta am si examenul de admitere la liceu.

Un comentariu: