duminică, 10 aprilie 2011

Educatie Pentru Sport

            Motivul pentru care aceasta postare se numeste "Educatie Pentru Sport" este unul simplu. Un campionat scolar creat de minister care are mai multe sporturi printre care si baschet si cros, la care am mers si eu.
            Vineri 8 Aprilie , am mers la campionatul de baschet impreuna cu cativa colegi si doamna noastra profesoara de sport. Campionatul de baschet s-a tinut la liceul I. L. Caragiale , prin urmare a participat si scoala nr.45 "Titu Maiorescu" . In campionat erau inscrise 7 echipe dar s-au prezentat numai 5. Au jucat 2 echipe, apoi alte 2 , castigatoarele jucand intre ele iar castigatoarea finala juca cu scoala 178 care a fost calificata in finala direct . Primul nostru meci a fost cu scoala 78 sau 79 , nu mai tin minte , dar a fost un meci frumos. Noi am inceput cu cei mai slabi in echipa , sperand sa vedem nivelul adversarilor. Ca rezultat al acestei fapte , am fost condusi cu 1-0 in prima repriza. Un pic speriati , am bagat cei mai buni 5 in teren printre care eram si eu. Diferenta s-a vazut , noi revenind de la 1-0 la 19-3 in finalul meciului. Am inscris si eu vreo 4 cosuri de 2 puncte toate. A fost un meci  foarte frumos. Dupa aceea a jucat scoala nr. 45 cu o alta scoala . Cealalta scoala , nu-mi aduc aminte ce numar , avea numai jucatori inalti , dar din pacate nici unul nu stia baschet . Asa ca rezultatul a fost clar, scaoala nr.45 a castigat. Noi eram un pic fericiti , dupa ce am vazut ca scoala nr.45 a ratat in coninuu la cos , si crezand ca asa va rat si cu noi. Dar nu a fost sa fie ,iar scoala 45 ne cam domina pe teren. Acestia au fost si mai buni , dar au si avut arbitrajul de partea lor. La o anumita faza din meci, eu tocmai ii luam mingea unui adversar care venea in viteza , iar el a sarit literalmente in mine ca sa obtina fault. Rezultatul a fost de partea lui , el obtinand fault si mie avertizare, dar in urma contactului el s-a lovit la mandibula si eu la cap , iar antrenorul lui venit la mine si mi-a spus ca i-am lovit jucatorul , si eu i-am zis sa-si puna ochelari ca nu vede fazele, asta din cauza nervilor pe care ii aveam. Oricum a fost clar ca arbitrajul ne-a tras in jos, in fond ei erau si echipa organizatoare. Dar asta e Romania si ne-am multumit si cu locul 3.
            Sambata 9 Aprilie , am fost la un cros cu domnul profesor de sport si cu inca 2 baieti. Era sa nu ajungem din cauza ca nu stiam locatia exact. Startul era la 11:00 si noi am ajuns la 10:55. Din fericire startul s-a dat pe la 11:30 , chiar mai tarziu, din cauza campionatului de biciclete care avea loc tot acolo.  In brosura spunea ca va avea 1500m crosul dar in teren avea cam 700m dupa ceasul meu , adica jumatate din ce au estimat ei . Singura problema a fost terenul pe care am alergat, un ciment deformat , greu de alergat. Cursa a pornit , toti baietii din jurul meu au alergat sprint lasandu-ma in spate , asta pentru prima portiune de vreo 400m . Iar pe a doua portiune , de vreo 300-400m am venit dintre ultimii pe 4 si puteam sa vin pe 3 dar in fata mea s-a bagat un sportiv, care de firca sa nu-l intrec s-a bagat in fata ma impingandu-ma intr-o banca. M-am oprit si l-am lasat sa treaca , astfel am ajuns pe 4. Nu sunt suparat ca nu am iesit mai in fata , fiindca a fost cursa prea scurta si oricum m-am calificat in finala pe municipiu care o sa fie in Mai. Daca ar fi fost cursa mai lunga as fi avut sanse de castig clare deoarece toti sportivii erau morti dupa ce s-a terminat iar eu deabea ma incalzisem.
            Aceasta au fost doar unele din campionatele din cadrul "Educatie Pentru Sport" . Primele la care am participat si voi mai particpa si joi la campionatul de fotbal. Urati-mi succes!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu