luni, 29 august 2011

Transylvania Open 2011 - Un succes meritat !

          Dupa aproximativ o luna de antrenamente si cantonamente in Piatra Arsa si Roman alaturi de domnul profesor Lucian Galateanu si Clubul U.N.E.F.S. , au inceput si competitiile la care speram sa fac o faza buna .
          Primul concurs a fost Trofeul Moldovei , de la Iasi ,care trebuia sa-mi arate rodul muncii mele din cantonamente. Traseele au fost foarte tehnice si destul de grele dar asta datorita si vegetatiei dese prezenta in padure. In ciuda unei greseli imense facute intr-un post de control in prima zi, am castigat concursul la o diferenta de aproximativ 20 de minute de locul II. Asadar eram multumit si cu moralul ridicat pentru Competitia ce avea sa vina weekend-ul urmator , Transylvania Open.
           Vineri , 26 august , a fost prima etapa a concursului , cu un traseu de medie distanta. Eram foarte relaxat desi ma simtisem foarte rau cu o zi in urma avand dureri de burta. Dar am pornit pe traseu , ultimul de la categoria mea , avand in minte replica: "ultimul scapa turma". Postul 1 a fost relativ usor , dar cand am ajuns in zona postului , groapa mi s-a parut foarte , fiind obisnuit cu gropite mici si adanci din padurile de la Roman. Postul 2 a fost foarte usor deoarece am urmarit nivelul cu atentie. Postul 3 mi s-a parut destul de greu cand l-am vazut pe harta , fiind o multime de poteci. Dar am pornit cu atentie si am mers pana in cotul potecii mari si apoi am taiat creasta pe langa movila si am dat mai in stanga desisului dar nu a fost nici o problema caci trebuia sa mai parcurg doar vreo 40 de metri pana in post.In postul 4 am intrat foarte usor, la fel si in postul 5, iar in postul 6 am alergat foarte bine pe poteci , iar din drumul mare mi-a fost foarte usor sa atac postul. La postul 7 am taiat valea si apoi am taiat si creasta si am dat exact deasupra postului . Dar in postul 8 am inceput sa gresesc ,  venind in dreapta postului , in alt post care nu era al meu ,dar dupa ce l-am luat pe al meu, iar am gresit in postul 9 coborand mult prea jos dar am observat valea de pe dreaptasi am inceput sa urc pe margina dealului. Iar din postul 9 am alergat cat m-au tinut picioarele pana la postul 10 , postul 11 si dupa aceea in finish.





           Timpul a fost 28:47 pe 3.9 kilometri cu 100m diferenta de nivel. Am fost primul la diferenta de aproximativ 3 minute de locul II. Am fost foarte multumit de mine in aceea zi.
           A doua zi , 27 august, a fost o etapa de lunga distanta cu WRE pentru categoriile de seniori M21E si W21E . Dar pentru mine nu era decat un traseu care trebuia dus la bun sfarsit cu un timp bun.
           Traseul mi s-a parut tehnic in totalitate, si  foarte frumos trasat. Postul 1 mi s-a parut intr-un fel ciudat, fiind o varianta lunga , dar am mers destul de bine , desi am pierdut o gramada de timp uitandu-ma la harta. Posturile 2,3,4,5,6 si 7 mi s-au parut foarte usoare avand variante sigure prin care puteai sa ataci postul. Si postul 8 a fost usor, dar cred ca am gresit varianta , deoarece era mai scurt si mai putin deurcat pe partea opusa a vaii. Iar in postul 9 am comis o greseala mare, am confundatbifurcatiile de vai si am pornit in directia gresita dar cand am vazut ca nu mai imi corespundea harta cu zona, am realizat unde eram de fapt si m-am repus pornind catred directia buna. Am pierdut 3 minute in postul acela. Postul 10 a fost usor , dar in postul 11 am facut alta greseala , nu m-am uitat prea atent pe harta si am ajuns fata in fata cu prapastia aceea , din care a trebuit sa ma intorc putin ca sa o ocolesc. De acolo si pana la finish a fost usor si am alergat mai tare ca sa recuperez din timp.



            Timpul meu a fost 56:47 pe 5.9 kilometri cu 160m diferenta de nivel. Am iesit pe locul 3, dar la o diferenta mai mica de 2 minute. Asadar tot eu eram primul pe clasamentul general, dar la o diferenta de 1 minut de locul II , dar care desi mi s-a parut foarte mica , avea sa fie de ajuns pentru ziua urmatoare.
           Ultima zi , 28 august , am avut un traseu de lunga distanta , de tip "chase start". Adica ordinea de plecare era cea din clasament , la diferenta de timp dintre fiecare clasat. Cu alte cuvinte eu plecam primul , iar Bogya Gergely pleca cu exact un minut in spatele meu , diferenta foarte mica avand in vedere ca si la sprint se dau 2 minute intre concurenti. Asadar am pornit in forta , tragand de picioare cat de tare am putut pana in primul post,  dar iesind un pic mai in stanga decat vroiam dar am realizat unde sunt si am intrat direct in post. Prin urmare deja ii dadusem 30 de secunde pe prima sectiune, dar desigur ca nu stiam asta pe traseu , am aflat la final.In continuare , am alergat foarte tare si foarte tensionat stiind ca el ar trebui sa fie aproape de mine. Dar in postul 5 , mi-am zis in minte : " daca nu a venit pana acum, inseamna ca nu ma mai prinde" , si m-am descarcat de tensiune urcand dealul catre postul 6 si dupa aceea am mers perfect pana la sfarsit si variantele pe care le-am luat au fost foarte bune terminand traseul in forta .



               Timpul meu a fost 44:05 pe 5.9 kilometri cu 200m diferenta de nivel. Pe langa minutul care ne despartea , am reusit sa mai adaug vreo 4 si am castigat Transylvania Open la diferenta de 5 minute de locul II .
              As dori sa felicit organizatorii pentru hartile foarte bune si pentru modul in care a fost organizat concursul. Exact ceea ce ma asteptam de la un concurs de la Cluj . Felicitari!!!   
              Puteti vedea rezultatele pe site-ul organizatorilor : http://orienteering.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu